La Granada ha programat per primer cop un seguit d’activitats per celebrar el Dia Internacional de la Dona, que té lloc el proper 8 de març.

Els actes començaran el divendres 6, quan des del servei de joventut s’ha organitzat una sessió de tupper sex per a joves de 15 a 25 anys, amb l’objectiu de fomentar una educació sexual sana i responsable, aprendre a conèixer i respectar el propi cos i el dels altres i aclarir conceptes de l’àmbit sexual, així com de la diversitat sexual i de gènere.

El mateix dia 8 de març tindrà lloc l’acte més destacat del programa, amb la primera trobada de dones de la Granada. Aquest pretén ser un espai on dones del poble amb diferents inquietuds i estils de vida puguin compartir la seva experiència, amb l’objectiu de reconèixer les dones com a creadores actives i difondre experiències inspiradores i de referència per a tothom.

La xerrada comptarà amb la presència de Núria Salán, doctora en ciència dels materials i enginyeria metal·lúrgica i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, que farà l’exposició “L’enginy (in)visible”, amb exemples de dones científiques i inventores que han existit al llarg de la història i que han estat invisibilitzades.

Els actes commemoratius acabaran amb l’obra de teatre “W.I.T.C.H.”, de la companyia Les Fugitives, que recrea un grup feminista que va existir a finals dels anys 60 a Nova York i que es manifestaven vestides de bruixes, de color negre, amb faldilles llargues, escombres i barrets, i feien conjurs per reclamar la igualtat social i econòmica de la dona. La seva trajectòria va ser curta, però els seus missatges i les seves accions de teatre de guerrilla han perdurat fins a dia d’avui.

 Podeu descarregar-vos el programa AQUÍ.
About the author